Amaliy mashg‘ulotlarda ijodiy faollikni oshirish strategiyalari - Rahimova Gulhayo Qahramonovna (НАУЧНЫЕ ИССЛЕДОВАНИЯ И ИННОВАЦИИ, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada tasviriy san’at ta’limida amaliy mashg‘ulotlar jarayonida o‘quvchilarning ijodiy faolligini oshirishga qaratilgan pedagogik strategiyalar tahlil qilinadi. Ijodiy faoliyatni rivojlantirishda interfaol metodlar, muammoli o‘qitish yondashuvlari, mustaqil ijodiy topshiriqlar va motivatsion muhitning ahamiyati yoritiladi. Maqolada o‘qituvchi va o‘quvchi o‘rtasidagi ijodiy hamkorlik, innovatsion ta’lim texnologiyalari hamda milliy qadriyatlarni amaliy darslarga integratsiya qilishning samaradorligi asoslab beriladi.