“Tasviriy san’at mashg‘ulotlarida rang va rang uyg‘unligini o‘qitishning pedagogik va ilmiy asoslari” - Qudratova Gulizuhro Otabek qizi (НАУЧНЫЕ ИССЛЕДОВАНИЯ И ИННОВАЦИИ, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada tasviriy san’at mashg‘ulotlarida rang va rang uyg‘unligini o‘qitishning pedagogik va ilmiy asoslari tahlil qilinadi. Ranglarni to‘g‘ri qo‘llash va rang uyg‘unligini yaratish orqali o‘quvchilarning vizual ifoda, estetik did va ijodiy qobiliyati rivojlantiriladi. Maqolada amaliy mashg‘ulotlar, interaktiv texnologiyalar va vizual misollar yordamida rang va rang uyg‘unligini o‘rganish samaradorligi ko‘rib chiqiladi.