“Tasviriy san’at mashg‘ulotlarida tekstura va yuzalarni ifodalash qoidalarini o‘qitishning pedagogik va ilmiy asoslari” - Qudratova Gulizuhro Otabek qizi (НАУЧНЫЕ ИССЛЕДОВАНИЯ И ИННОВАЦИИ, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada tasviriy san’at mashg‘ulotlarida tekstura va yuzalarni ifodalash qoidalarini o‘qitishning pedagogik va ilmiy asoslari tahlil qilinadi. Tekstura va yuzalarni to‘g‘ri ifodalash orqali o‘quvchilarning vizual ifoda, estetik did va ijodiy qobiliyati rivojlantiriladi. Maqolada amaliy mashg‘ulotlar, interaktiv texnologiyalar va vizual misollar yordamida tekstura va yuzalarni o‘rganish samaradorligi ko‘rib chiqiladi.