O‘ZBEK AYOLLAR MILLlY LIBOSLARIDA RANG VA NAQSHNING ESTETIK VA MADANIY AHAMIYATI - Ochilova Marjona O‘tkir qizi (НАУЧНЫЕ ИССЛЕДОВАНИЯ И ИННОВАЦИИ, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada o‘zbek ayollar milliy liboslarida rang va naqshning estetik va madaniy ahamiyati tahlil qilinadi. Tadqiqotda atlas, adras va boshqa milliy matolarda ishlatilgan rang kombinatsiyalari, naqshlar turlari va ularning milliy qadriyatlar bilan bog‘liqligi o‘rganilgan. Shuningdek, maqolada milliy liboslarning rang va naqsh orqali ayol obrazini ifodalash, badiiy didni rivojlantirish va madaniy merosni saqlashdagi roli yoritilgan.