Musiqa ta’limida raqamli interaktiv vositalar orqali o‘quvchilarning musiqiy savodxonligini oshirish” - Ochilov Zayniddin Saypiddinovich (НАУЧНЫЕ ИССЛЕДОВАНИЯ И ИННОВАЦИИ, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada musiqa ta’limida raqamli interaktiv vositalardan foydalanishning pedagogik samaradorligi va o‘quvchilarning musiqiy savodxonligini oshirishdagi o‘rni tahlil qilinadi. Raqamli vositalar darslarni interfaol va qiziqarli qiladi, o‘quvchilarning eshituv, ritm, nota o‘qish va ijodiy ko‘nikmalarini rivojlantiradi. Maqolada zamonaviy dasturlar, multimedia platformalari va pedagogik yondashuvlar orqali musiqiy savodxonlikni oshirish usullari ko‘rib chiqilgan.