MILLIY KASHTA SAN’ATI ASOSIDA YOSH DIZAYNERLAR UCHUN AMALIY TRENING VA SEMINARLAR TASHKIL ETISH - Nematova Tursuntosh Alisher qizi (НАУЧНЫЕ ИССЛЕДОВАНИЯ И ИННОВАЦИИ, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada milliy kashta san’ati asosida yosh dizaynerlar uchun amaliy trening va seminarlarni tashkil etishning pedagogik, badiiy va ijodiy jihatlari tahlil qilinadi. Milliy kashta nafaqat badiiy bezak vositasi, balki yosh dizaynerlarda estetik did, kreativ tafakkur va milliy identitetni shakllantirishning samarali vositasi sifatida qaraladi. Maqolada trening va seminarlarni o‘quv jarayoniga qo‘shish, eksperimental loyihalar orqali kashta naqshlarini tanlash va zamonaviy dizaynda qo‘llash usullari yoritilgan. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, amaliy treninglar yosh dizaynerlarning badiiy va kreativ kompetensiyalarini rivojlantirishda muhim rol o‘ynaydi.