Tasviriy san’at ta’limida ijtimoiy-madaniy kompetentlikni baholash mezonlari va indikatorlari - Muzropova Guljamol Mardonovna (НАУЧНЫЕ ИССЛЕДОВАНИЯ И ИННОВАЦИИ, 2025)
Annotatsiya: Maqolada tasviriy san’at ta’limida o‘quvchilarning ijtimoiy-madaniy kompetentligini baholash mezonlari va indikatorlari tahlil qilingan. Ta’lim jarayonida ijtimoiy-madaniy kompetentlikni aniqlash va baholash uchun aniq mezonlar va indikatorlarni ishlab chiqish muhimdir, chunki ular o‘quvchilarning estetik tafakkur, madaniyatlararo muloqot qobiliyati, ijodiy fikrlash va ijtimoiy qadriyatlarni anglash darajasini ko‘rsatadi. Maqolada baholash mezonlarini aniqlashning nazariy asoslari, indikatorlar tizimi va ularni amaliy tarzda qo‘llash usullari yoritilgan.