Tasviriy san’at darslarida madaniyatlararo muloqotni shakllantirishning innovatsion yondashuvlari - Muzropova Guljamol Mardonovna (НАУЧНЫЕ ИССЛЕДОВАНИЯ И ИННОВАЦИИ, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada tasviriy san’at darslarida madaniyatlararo muloqotni shakllantirishning innovatsion yondashuvlari tahlil etilgan. Hozirgi globallashuv davrida san’at ta’limi jarayonida o‘quvchilarda turli madaniyatlarni hurmat qilish, ularning badiiy qadriyatlarini anglash va ijodiy ifoda etish ko‘nikmalarini rivojlantirish muhim ahamiyat kasb etmoqda. Maqolada raqamli texnologiyalar, interfaol metodlar, loyiha asosidagi o‘qitish hamda madaniyatlararo ta’lim muhitini yaratish orqali o‘quvchilarda madaniyatlararo kompetentlikni shakllantirish yo‘llari yoritilgan. Shuningdek, tasviriy san’at fanining estetik, ma’naviy va kommunikativ imkoniyatlaridan samarali foydalanish bo‘yicha tavsiyalar berilgan.