RAQSNING TARIXI: DUNYO VA O’ZBEKISTONDAGI RIVOJLANISHI - Muratbekova Turdigu'l Tursinbekovna (НАУЧНЫЕ ИССЛЕДОВАНИЯ И ИННОВАЦИИ, 2025)
Ushbu maqolada raqs san’atining kelib chiqishi, dunyo xalqlari madaniyatida tutgan o‘rni hamda O‘zbekiston hududida uning shakllanish va rivojlanish bosqichlari yoritilgan. Qadimiy sivilizatsiyalarda raqsning diniy, marosimiy va estetik ahamiyati tahlil qilinib, o‘zbek xalq raqslari maktablarining o‘ziga xos xususiyatlari ko‘rsatib o‘tilgan. Shuningdek, XX asrda milliy raqs san’atining professional darajaga ko‘tarilishi va mustaqillik davrida uning global madaniy maydondagi o‘rni tahlil qilingan.