ZIYORAT TURIZMI VA UNING TURIZM SOHASIDA TUTGAN O‘RNI - Muhsina Joʻraboyeva (НАУЧНЫЕ ИССЛЕДОВАНИЯ И ИННОВАЦИИ, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada ziyorat turizmining tarixiy ildizlari, zamonaviy turizm industriyasidagi o‘rni hamda iqtisodiy, madaniy va ijtimoiy ta’sir omillari tahlil qilinadi. Diniy sayohatlarning global tendensiyalari, O‘zbekistonning ziyorat turizmi salohiyati, bu yo‘nalishda davlat siyosati va xalqaro hamkorlikning roli yoritiladi. Maqolada shuningdek, ziyorat turizmini barqaror rivojlantirish, infratuzilmani takomillashtirish hamda madaniy va diniy qadriyatlarni uyg‘unlashtirish yo‘nalishlari bo‘yicha tahliliy fikrlar bayon etilgan.