TABIAT FANLARI DARSIDA O‘QUVCHILARNING KIRITGAN MA’LUMOTLARI ASOSIDA SUN’IY INTELLEKT YORDAMIDA REAL-VAQT FIKR-MULOHAZA BERISH - Mamarajabova Yulduz Chorshanbi qizi (НАУЧНЫЕ ИССЛЕДОВАНИЯ И ИННОВАЦИИ, 2025)
Anotatsiya: Ushbu maqolada boshlang‘ich sinf tabiat fanlari darslarida o‘quvchilarning kiritgan ma’lumotlari – test natijalari, savollar bo‘yicha javoblari yoki interfaol mashg‘ulotdagi faolligi — asosida sun’iy intellekt (SI) vositalari yordamida real‑vaqt fikr‑mulohaza (feedback) berishning didaktik‑metodik jihatlari tahlil qilinadi. SI tizimlari o‘quvchilarning javoblarini tezkor tarzda tahlil qilib, xatoliklarni aniqlaydi, o‘quvchiga mos qo‘shimcha tushuntirish yoki mashq taklif qiladi hamda o‘qituvchiga dars jarayonini moslashtirish bo‘yicha ma’lumot beradi. Maqolada real‑vaqt fikr‑mulohazaning o‘quvchilarning ulam tushunishini qo‘llab‑quvvatlash, motivatsiyani oshirish va o‘qituvchining yukini kamaytirishdagi afzalliklari hamda metodik va texnik cheklovlari ko‘rib chiqiladi.