“Oliy ta’limda tasviriy san’at asarlarini interaktiv metodlar orqali badiiy idrok etish” - Kodirov Obid Esonboy o‘g‘li (НАУЧНЫЕ ИССЛЕДОВАНИЯ И ИННОВАЦИИ, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada oliy ta’lim muassasalarida tasviriy san’at asarlarini interaktiv metodlar orqali badiiy idrok etishning ilmiy-metodik asoslari ko‘rib chiqiladi. Tadqiqotda talabalarni san’at asarini tahlil qilish va idrok etish jarayonida interaktiv usullar, kreativ mashqlar, guruh ishlari va multimediya vositalarining ahamiyati tahlil qilinadi. Shuningdek, maqolada pedagogik tavsiyalar va talabalarning ijodiy tafakkurini rivojlantirish yo‘llari taqdim etiladi.