"Ekologik huquq: atrof-muhitni muhofaza qilish bo‘yicha huquqiy javobgarlik masalalari" - ISKANDAROVA KAMOLOTXON (НАУЧНЫЕ ИССЛЕДОВАНИЯ И ИННОВАЦИИ, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada ekologik huquq, atrof-muhitni muhofaza qilish va ekologik huquqiy javobgarlik masalalari tahlil qilinadi. Global ekologik muammolarning tobora kuchayib borishi, atrof-muhitni muhofaza qilishda samarali huquqiy mexanizmlarni ishlab chiqish zaruratini keltirib chiqarmoqda. Ekologik huquq, atrof-muhitni himoya qilishni, tabiiy resurslarni samarali va ehtiyotkorlik bilan boshqarishni, ekologik huquqiy javobgarlikni belgilashni o‘z ichiga oladi. Ushbu maqolada ekologik huquqning ahamiyati, uning davlat va xalqaro miqyosda qo‘llanilishi, hamda ekologik huquqiy javobgarlikning samarali mexanizmlarini ta’minlash yo‘llari ko‘rib chiqiladi.