YANGI ISHGA MOSLASHUV DAVRIDA YUZAGA KELUVCHI STRESS VA UNING PSIXOLOGIK OQIBATLARI - Ismoilova Sarvinoz Ne’mat qizi (НАУЧНЫЕ ИССЛЕДОВАНИЯ И ИННОВАЦИИ, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada yangi ish joyiga moslashuv jarayonida insonlarda kuzatiladigan stress holatlari, ularning psixologik sabablari va oqibatlari tahlil qilinadi. Yangi muhit, mehnat jamoasiga integratsiya, kasbiy talablar va shaxsiy kutilmalar o‘rtasidagi nomuvofiqliklar stressning asosiy manbalari sifatida ko‘rsatilgan. Shuningdek, maqolada moslashuv davrida stressni kamaytirish, psixologik barqarorlikni oshirish va ish unumdorligini saqlash bo‘yicha ilmiy asoslangan tavsiyalar keltirilgan.