MAKTABGACHA TA’LIM MUASSASALARIDA STEAM TEXNOLOGIYALARINI QO‘LLASH - Otaboyeva Dilshoda Sa'dulla qizi (НАУЧНЫЕ ИССЛЕДОВАНИЯ И ИННОВАЦИИ, 2025)
Maktabgacha ta’lim muassasalarida STEAM (Science – fan, Technology – texnologiya, Engineering – muhandislik, Arts – san’at va Mathematics – matematika) texnologiyalarini qo‘llash – bu bolalarning ijodiy fikrlashi, muammolarni hal etish qobiliyati, mustaqil izlanish va guruhda ishlash ko‘nikmalarini rivojlantirishga xizmat qiladigan zamonaviy pedagogik yondoshuvdir. Ushbu maqolada maktabgacha ta’lim muassasalarida STEAM texnologiyalarini joriy etishning nazariy va amaliy jihatlari, struktura, afzalliklari, duch kelinadigan muammolar va taklif etilayotgan yechimlar ko‘rib chiqiladi.