5–7 sinflarda san’at kompetensiyalarini rivojlantirishning metodik asoslari - Boboqulov Javohir Hamzayevich (НАУЧНЫЕ ИССЛЕДОВАНИЯ И ИННОВАЦИИ, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada 5–7 sinf o‘quvchilarida san’at kompetensiyalarini rivojlantirishning metodik asoslari tahlil qilinadi. Tadqiqot darslarni tizimli va bosqichma‑bosqich tashkil etish orqali rang, shakl, kompozitsiya va chizmachilik ko‘nikmalarini rivojlantirishga qaratilgan. Maqolada o‘quvchilarning ijodiy tafakkurini, estetik idrokini, vizual va badiiy kompetensiyalarini shakllantirishda interfaol mashg‘ulotlar, amaliy loyihalar va innovatsion pedagogik metodlardan foydalanishning samaradorligi yoritiladi. Shu bilan birga, “teskari sinf” modeli va multimediya vositalari orqali o‘quvchilarning mustaqil izlanish va ijodiy qaror qabul qilish qobiliyatlarini oshirish imkoniyatlari ko‘rib chiqiladi.