“5–7-sinf o‘quvchilarida tasviriy san’at darslarida kooperativ o‘qitish metodini qo‘llash orqali ijodiy ko‘nikmalarni shakllantirish” - Axmedov Dilmurod Xolmamatovich (НАУЧНЫЕ ИССЛЕДОВАНИЯ И ИННОВАЦИИ, 2025)
Maqolada 5–7-sinf o‘quvchilari misolida tasviriy san’at darslarida kooperativ o‘qitish metodini qo‘llashning pedagogik va metodik jihatlari tahlil qilinadi. Tadqiqot darslarda guruhda ishlash, hamkorlikda ijodiy topshiriqlarni bajarish orqali o‘quvchilarning ijodiy fikrlashini rivojlantirish, muammolarni birgalikda hal qilish va dars jarayonini samarali tashkil etish imkoniyatlarini ko‘rsatadi. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, kooperativ o‘qitish metodi o‘quv jarayonini qiziqarli va samarali qiladi hamda o‘quvchilarda ijodiy salohiyatni rivojlantirishga yordam beradi.