Tasviriy San’at Darslarida O‘quvchilarda Grafik Ko‘nikmalarini Shakllantirishda Pedagogik-Psixologik Omillar - Ataullayeva E’zoza Mansur qizi (НАУЧНЫЕ ИССЛЕДОВАНИЯ И ИННОВАЦИИ, 2025)
Anatatsiya: Ushbu maqolada tasviriy san’at darslarida o‘quvchilarda grafik ko‘nikmalarni shakllantirishning pedagogik-psixologik asoslari tahlil qilingan. Maqolada o‘quvchilarning ijodiy tafakkurini rivojlantirish, makoniy idrokini oshirish va nozik motorikani mustahkamlash yo‘llari ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, Shovdirov S.A.ning ilmiy ishlari asosida darslarda interfaol metodlar, amaliy mashg‘ulotlar va topshiriqlarni bosqichma-bosqich berishning samaradorligi yoritilgan.