O‘QUVCHILARDA CHIZMACHILIK KO‘NIKMALARINI RIVOJLANTIRISHDA KREATIV YONDASHUVLARNING PEDAGOGIK-PSIXOLOGIK ASOSLARI - Ataullayeva E’zoza Mansur qizi (НАУЧНЫЕ ИССЛЕДОВАНИЯ И ИННОВАЦИИ, 2025)
Anatatsiya: Ushbu maqolada o‘quvchilarda chizmachilik ko‘nikmalarini rivojlantirishda kreativ yondashuvlarning pedagogik va psixologik asoslari tahlil qilingan. Maqolada kreativ metodlar, interfaol mashg‘ulotlar va ijodiy topshiriqlar orqali o‘quvchilarning texnik va estetik salohiyatini oshirish yo‘llari ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, diqqatni jamlash, makoniy tafakkur va mustaqil ishlash qobiliyatini shakllantirishdagi pedagogik imkoniyatlar yoritilgan.