“Maktab va oliy ta’lim tizimida tasviriy san’at fanlarini uzviylashtirish: o‘quvchilarning ijodiy rivojlanishiga ta’siri” - Aslonova Shaxnoza Islom qizi (НАУЧНЫЕ ИССЛЕДОВАНИЯ И ИННОВАЦИИ, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada maktab va oliy ta’lim tizimida tasviriy san’at fanlarining uzviy integratsiyasi va uning o‘quvchilarning ijodiy rivojlanishidagi roli muhokama qilinadi. Tadqiqotlar shuni ko‘rsatadiki, maktab bosqichida shakllantirilgan asosiy san’at ko‘nikmalari oliy ta’limda chuqurlashtiriladi, talabalarga murakkab loyihalar, mustaqil ijodiy ishlar va professional san’at ko‘nikmalarini rivojlantirish imkonini beradi.