Naqqoshlik darslarida gamifikatsiya usullari orqali talabalarning ijodiy faolligini oshirish - Aslonova Navro‘za Hoshim qizi (НАУЧНЫЕ ИССЛЕДОВАНИЯ И ИННОВАЦИИ, 2025)
Anatatsiya: Gamifikatsiya usullari naqqoshlik darslarida talabalarning ijodiy faolligini oshirishda samarali pedagogik yondashuv hisoblanadi. Ushbu maqolada gamifikatsiya elementlarini o‘quv jarayoniga integratsiya qilish orqali talabalarning motivatsiyasi, ijodiy fikrlash va estetik qaror qabul qilish ko‘nikmalarini rivojlantirish metodikasi tahlil qilinadi. Gamifikatsiya usullari orqali talabalarga interaktiv mashqlar, rang va kompozitsiya tanlovlari, shuningdek, ijodiy loyihalarni o‘tkazish imkoniyatlari beriladi. Shu bilan birga, bu yondashuv talabalarda hamkorlik, raqobat va o‘zini namoyish qilish ko‘nikmalarini shakllantiradi, darslarni qiziqarli va motivatsion qiladi.