KORRUPSIYAGA QARSHI KURASHDA FUQAROLIK JAMIYATINING ROLI: HUQUQIY VA INSTITUTSIONAL YONDASHUV - Aliyev Asilbek Baxromovich (НАУЧНЫЕ ИССЛЕДОВАНИЯ И ИННОВАЦИИ, 2025)
Annotatsiya: Maqola korrupsiyaga qarshi kurashda fuqarolik jamiyatining rolini huquqiy va institutsional yondashuv nuqtai nazaridan tahlil qiladi. Unda fuqarolik jamiyati institutlarining korrupsiyani kamaytirishdagi samaradorligi, davlat organlari bilan hamkorlik mexanizmlari va mavjud muammolar ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijalari fuqarolik jamiyati ishtirokining korrupsiyaga qarshi kurash strategiyasida markaziy ahamiyatga ega ekanligini ko‘rsatadi.