Rang va shakl uyg‘unligini o‘quvchilarda shakllantirishning samarali usullari - Abdurahmonova Dildora Nizomjon qizi (НАУЧНЫЕ ИССЛЕДОВАНИЯ И ИННОВАЦИИ, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada tasviriy san’at darslarida rang va shakl uyg‘unligini o‘quvchilarda shakllantirishning samarali pedagogik usullari tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida o‘quvchilarning vizual tafakkurini rivojlantirish, rang va shaklni uyg‘unlashtirish ko‘nikmalarini oshirishga qaratilgan amaliy mashg‘ulotlar va metodik yondashuvlar keltiriladi. Shuningdek, interaktiv va innovatsion metodlar yordamida o‘quvchilarda ijodiy qobiliyatlarni rivojlantirish, estetik didni mustahkamlash va san’at asarini yaratish jarayonini boyitishning ahamiyati ko‘rsatib o‘tiladi.