HUDUDIY IQTISODIYOTDA KLASTER YONDASHUVI ORQALI ISH O‘RINLARINI YARATISH - Abdug'ayurova Xurshida Jamolddin qizi (НАУЧНЫЕ ИССЛЕДОВАНИЯ И ИННОВАЦИИ, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada hududiy iqtisodiyotda klaster yondashuvi orqali ish o‘rinlarini yaratishning mohiyati, afzalliklari va samarali mexanizmlari yoritilgan. Klaster tizimi hududdagi korxonalar, ilmiy-tadqiqot institutlari va davlat boshqaruv organlarini birlashtirib, iqtisodiy o‘sishni rag‘batlantiradi va yangi ish o‘rinlarini yaratadi. Maqolada klaster yondashuvi orqali ish o‘rinlarini yaratishning hududiy iqtisodiyotga ta’siri, davlat va xususiy sektor hamkorligi, infratuzilma va innovatsion loyihalarni rivojlantirishdagi roli tahlil qilingan. Shu bilan birga, hududiy klasterlar misolida ish bilan bandlikni oshirish, mahalliy ishlab chiqaruvchilarni qo‘llab-quvvatlash va eksport salohiyatini kengaytirish imkoniyatlari ko‘rib chiqilgan.