IJTIMOIY ISH AMALIYOTIDA KASBIY MULOQOTNING SAMARALI USULLARI - Soyibjonova Dilnoza Shuhratbek qizi (ILMIY YANGILIKLAR VA INTELLEKTUAL TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada ijtimoiy ish amaliyotida kasbiy muloqotning samarali usullari tahlil qilinadi. Kasbiy muloqot – ijtimoiy ish faoliyatining muhim tarkibiy qismi bo‘lib, u orqali ijtimoiy xodimlar mijozlar, jamoatchilik va boshqa mutaxassislar bilan samarali aloqani tashkil etadi. Maqolada ijtimoiy ish amaliyotida kasbiy muloqotning asosiy printsiplari, samarali usullari, kommunikatsion strategiyalar va zamonaviy yondashuvlar ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, samarali kasbiy muloqot ijtimoiy ish samaradorligini oshiradi, mijozlarning ijtimoiy muammolarini tez va sifatli hal qilish imkonini beradi, shuningdek, ijtimoiy himoyaga muhtoj shaxslar bilan ishlashda ishonch va hamkorlikni mustahkamlaydi.