Milliy o‘yinlar motivlari asosida kompozitsion tafakkurni rivojlantirish yo‘llari - Xidoyeva Mahliyo Bozor qizi (ILMIY YANGILIKLAR VA INTELLEKTUAL TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada tasviriy san’at ta’limida milliy o‘yinlar motivlari orqali o‘quvchilarda kompozitsion tafakkurni rivojlantirishning samarali usullari tahlil qilingan. O‘yinlarning dinamikasi, harakat ifodasi, rang uyg‘unligi va obrazlilik xususiyatlari san’at asarlarida tasviriy fikrlash manbai sifatida ko‘rib chiqiladi. Maqolada Shovdirov S.A.ning tasviriy san’at metodikasiga oid ishlari asosida kompozitsion tafakkurni shakllantirishning metodik yondashuvlari yoritilgan.