Raqamli platformalar yordamida o‘quvchilarda rang va kompozitsiya ko‘nikmalarini shakllantirish - Usmonov Umid Farxodovich (ILMIY YANGILIKLAR VA INTELLEKTUAL TADQIQOTLAR, 2025)
Anotatsiya: Ushbu maqola 5–7 sinf o‘quvchilarida rang va kompozitsiya ko‘nikmalarini raqamli platformalar yordamida shakllantirishning metodik imkoniyatlarini o‘rganadi. Tadqiqotda interfaol dasturlar, raqamli eskiz va dizayn ilovalari, shuningdek, virtual galereyalar orqali o‘quvchilarning vizual savodxonligini va ijodiy tafakkurini rivojlantirish usullari ko‘rib chiqiladi. Raqamli platformalar yordamida darslarni tashkil etish o‘quvchilarga rang uyg‘unligi, kompozitsion yechim va tasviriy ifoda ko‘nikmalarini mustahkamlashga yordam beradi. Shu bilan birga, bu yondashuv o‘qituvchiga individual yondashuvni ta’minlash, o‘quvchilarning ijodiy faoliyatini kuzatish va dars jarayonini interaktiv qilish imkonini beradi.