IJODIY TA’LIM JARAYONIDA RANGTASVIR VOSITALARI ORQALI TALABALAR DUNYOQARASHINI RIVOJLANTIRISH - Sohibova Zuhroxon Akmal qizi (ILMIY YANGILIKLAR VA INTELLEKTUAL TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada ijodiy ta’lim jarayonida rangtasvir vositalari orqali talabalar dunyoqarashini rivojlantirish masalasi ko‘rib chiqilgan. Rangtasvir darslari orqali talabalar nafaqat san’atga oid texnik ko‘nikmalarni egallaydi, balki estetik did, tanqidiy fikrlash va ijodiy yondashuvlarni rivojlantiradi. Maqolada pedagogik usullar, kompozitsiya ishlari va interaktiv o‘quv metodikasi yordamida talabalar ijodiy fikrlashini kengaytirish yo‘llari tahlil qilinadi. Shovdirov S. A. va boshqa olimlar tadqiqotlari maqolaning nazariy asosini tashkil qiladi.