MUSIQA SAVODXONLIGI FAOLIYATIDA MULTIMEDIA VOSITALARIDAN FOYDALANISH TEXNOLOGIYALARINI TAKOMILLASHTIRISH - Ochilov Zayniddin Saypiddinovich (ILMIY YANGILIKLAR VA INTELLEKTUAL TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada musiqa savodxonligi faoliyatida multimedia vositalaridan foydalanishning o‘rni va ahamiyati yoritilgan. Zamonaviy ta’lim jarayonida raqamli texnologiyalar, interaktiv dasturlar, audio va video resurslardan foydalanish orqali o‘quvchilarda musiqiy eshituv, ritm, intonatsiya va ijodiy tafakkurni rivojlantirishning samarali yo‘llari tahlil etilgan. Shuningdek, multimedia vositalarini dars jarayoniga integratsiya qilish texnologiyalari, ularning afzalliklari va amaliy tajribalari asosida taklif va tavsiyalar berilgan. Maqolada pedagogik innovatsion yondashuvlar orqali musiqa savodxonligini shakllantirishda axborot-kommunikatsiya texnologiyalarining ta’sirchanligi ilmiy asosda bayon etiladi