Kompetensiyaviy yondashuv asosida jismoniy madaniyat o‘qituvchilarini pedagogik qobiliyatlar kompleksini takomillashtirish (oliy ta’lim muassasasi o‘qituvchilarini misolida) - Musayev Otabek Qudratovich (ILMIY YANGILIKLAR VA INTELLEKTUAL TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada kompetensiyaviy yondashuv orqali oliy ta’lim muassasalarida jismoniy madaniyat o‘qituvchilarining pedagogik qobiliyatlarini rivojlantirish masalalari ko‘rib chiqilgan. Tadqiqot asosida samarali dars o‘tish, o‘quvchilarni faol jalb etish va ularning jismoniy, aqliy va ijtimoiy ko‘nikmalarini shakllantirish uchun zarur bo‘lgan professional kompetensiyalar aniqlanadi. Shuningdek, pedagogik qobiliyatlarni tizimli ravishda takomillashtirish, nazariy bilimlarni amaliy tajriba va reflektiv faoliyat bilan uyg‘unlashtirish bo‘yicha strategiyalar tavsiya etilgan. Maqola oliy ta’limda jismoniy madaniyat o‘qituvchilarini tayyorlash va ularning professional rivojlanishini kuchaytirishga qaratilgan.