O‘quvchilarda batik texnikasini o‘rgatish orqali estetik tafakkurni rivojlantirish yo‘llari - Kenjayeva Umida Rajabovna (ILMIY YANGILIKLAR VA INTELLEKTUAL TADQIQOTLAR, 2025)
Annatatsiya: Ushbu maqolada batik texnikasini o‘qitish jarayonida o‘quvchilarda estetik tafakkurni rivojlantirish masalalari yoritilgan. Batik san’ati o‘quvchilarda badiiy idrok, rang tuyg‘usi, kompozitsion tafakkur va estetik didni shakllantiruvchi muhim vosita sifatida ko‘rib chiqiladi. Maqolada batik texnikasining o‘qitish bosqichlari, unga asoslangan interfaol metodlar, shuningdek, o‘quvchilarda ijodiy faollikni oshirishning samarali yo‘llari tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari batik san’atini o‘qitish orqali o‘quvchilarning milliy madaniyatga hurmatini, badiiy didini hamda estetik qarashlarini rivojlantirish imkoniyatlarini ochib beradi.