TALABALARNING KOMPOZITSION FIKRLASHINI INNOVATSION PEDAGOGIK TEXNOLOGIYALAR ORQALI RIVOJLANTIRIS - Jalolov Shavkat Choriyevich (ILMIY YANGILIKLAR VA INTELLEKTUAL TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Maqolada talabalarning san’at ta’limi jarayonida kompozitsion fikrlashini shakllantirishda innovatsion pedagogik texnologiyalarning roli tahlil qilinadi. Flipped classroom, interaktiv metodlar, raqamli platformalar va loyiha asosidagi ta’lim orqali talabalar ijodiy salohiyatini kengaytirish, badiiy kompetensiyalarini rivojlantirish imkoniyatlari ko‘rib chiqiladi. Shovdirov S.A. va boshqa olimlarning tadqiqotlari asosida innovatsion texnologiyalarning pedagogik samaradorligi ilmiy jihatdan asoslangan.