INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR ASOSIDA TALABALARNING KOMPOZITSION FIKRLASHINI TAKOMILLASHTIRISH - Jalolov Shavkat Choriyevich (ILMIY YANGILIKLAR VA INTELLEKTUAL TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada talabalarning san’at ta’limi jarayonida kompozitsion fikrlashini rivojlantirishda innovatsion pedagogik texnologiyalarning roli tahlil qilinadi. Flipped classroom, loyiha asosidagi ta’lim, interaktiv platformalar va raqamli dizayn vositalari yordamida talabalarning ijodiy salohiyati va badiiy kompetensiyasi shakllantirilishi ko‘rib chiqiladi. Tadqiqotda zamonaviy pedagogik yondashuvlar va Shovdirov S.A. tadqiqotlari asosida innovatsion texnologiyalarni samarali qo‘llashning ilmiy asoslari keltiriladi.