Tasviriy san’at darslarida xalq amaliy san’ati namunalaridan foydalanishning pedagogik asoslari - Gadoyev Ibrohim Niyozovich (ILMIY YANGILIKLAR VA INTELLEKTUAL TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada tasviriy san’at darslarida xalq amaliy san’ati namunalaridan foydalanishning pedagogik asoslari tahlil qilinadi. Maqolada xalq amaliy san’ati elementlarini o‘quv jarayoniga tatbiq etish orqali o‘quvchilarda estetik did, ijodiy tafakkur va milliy o‘zlikni anglash ko‘nikmalarini rivojlantirish masalalari yoritilgan. Shuningdek, xalq san’ati namunalaridan foydalanishning o‘qitish jarayonidagi didaktik afzalliklari, ularning o‘quvchilarning bilish faoliyatiga ta’siri, milliy qadriyatlarni singdirishdagi roli haqida fikr yuritilgan.