YASHIL IQTISODIYOTNING O‘ZBEKISTONDA SHAKLLANISHI VA RIVOJLANISH ISTIQBOLLARI - Eshmurodov Xurshidbek Farhod o’g’li (ILMIY YANGILIKLAR VA INTELLEKTUAL TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA: Ushbu maqolada O‘zbekistonda yashil iqtisodiyot konsepsiyasining shakllanishi, uning asosiy yo‘nalishlari va rivojlanish istiqbollari tahlil qilinadi. Maqolada ekologik barqarorlik, energiya samaradorligi, qayta tiklanuvchi energiya manbalari, chiqindilarni qayta ishlash va “yashil” investitsiyalar siyosati masalalari yoritilgan. Shuningdek, yashil iqtisodiyotning mamlakat iqtisodiy o‘sishiga ta’siri va xalqaro hamkorlikdagi o‘rni ham tahlil etiladi.