FERRARI USULI: TO‘RTINCHI DARAJALI TENGLAMALARNI YECHISH METODI - Boboqulova Durdona Sanjar qizi (ILMIY YANGILIKLAR VA INTELLEKTUAL TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada algebraik tenglamalarning to‘rtinchi darajali (kvartik) ko‘rinishlari va ularni yechish uchun Ferrari usuli bayon etilgan. Metodning nazariy asosi, bosqichma-bosqich algoritmi va amaliy misollar orqali yechimi keltiriladi. Ferrari usuli XVI asr matematikasi rivojiga katta ta’sir ko‘rsatgan va hozirgi zamonaviy algebra muammolarida ham o‘z ahamiyatini saqlab qolgan. Maqola yechim algoritmlarini chuqur tahlil qilishga va ularni o‘quv jarayonida qo‘llash imkoniyatlariga bag‘ishlangan.