UMUMIY O‘RTA TA’LIM MAKTABLARIDA TASVIRIY SAN’AT FANINI O‘QITISH SAMARADORLIGINI OSHIRISH TEXNOLOGIYASI (5-7-SINFLAR MISOLIDA) - Boboniyozova Roziya Mirsalim qizi (ILMIY YANGILIKLAR VA INTELLEKTUAL TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada umumiy o‘rta ta’lim maktablarida 5–7-sinflarda tasviriy san’at fanini o‘qitish samaradorligini oshirishga qaratilgan pedagogik texnologiyalar va usullar tahlil qilinadi. Maqolada innovatsion metodlar, interfaol o‘qitish texnologiyalari va amaliy mashg‘ulotlar orqali o‘quvchilarning ijodiy va tasviriy ko‘nikmalarini rivojlantirish imkoniyatlari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, o‘quv jarayonini optimallashtirish va dars sifatini oshirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar beriladi.