O'SMIRLIK DAVRIDA UCHRAYDIGAN PSIXOSOMATIK KASALLIKLAR VA ULARNING OLDINI OLISH - Barchinoy Obidova (ILMIY YANGILIKLAR VA INTELLEKTUAL TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada o'smirlik davrida uchraydigan psixosomatik kasalliklar, ularning kelib chiqish mexanizmlari, klinik ko'rinishlari va oldini olish usullari haqida batafsil ma'lumotlar keltirilgan. O'smirlik davrining fiziologik va psixologik xususiyatlari, stress omillari va ularning organizmga ta'siri, shuningdek, O'zbekiston sharoitida psixosomatik kasalliklarning profilaktikasi masalalari yoritilgan.