8–9-sinf o‘quvchilarining tasviriy savodxonligini rivojlantirishda innovatsion metodlar - Bobomurodova Sojida Ablakulovna (ILMIY YANGILIKLAR VA INTELLEKTUAL TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Maqolada umumiy o‘rta ta’lim maktablarida 8–9-sinf o‘quvchilarining tasviriy savodxonligini shakllantirishdagi innovatsion metodlar tahlil qilinadi. Tadqiqotda darslarda interaktiv va ijodiy metodlarning ta’lim samaradorligidagi roli ko‘rsatildi. Ushbu metodlar o‘quvchilarning kompozitsion fikrlashini, vizual tafakkurini va estetik didini rivojlantirishga yordam beradi.