OILA, MAKTAB VA JAMIYAT – KITOBXONLIK TARBIYASINING USTUNLARI - Akramjonova Muhlisa Ikromjon qizi (ILMIY YANGILIKLAR VA INTELLEKTUAL TADQIQOTLAR, 2025)
Anotatsiya: Ushbu maqolada oila, maktab va jamiyatning kitobxonlik tarbiyasidagi o‘rni va o‘zaro hamkorligi tahlil etilgan. Mutolaa madaniyatini shakllantirishda oilaviy muhit, ta’lim tizimining roli, shuningdek, keng jamoatchilik va ommaviy axborot vositalarining ta’siri muhim o‘rin tutadi. Maqolada har bir ijtimoiy institutning mas’uliyati va ularga yuklatilgan vazifalar nazariy va amaliy jihatdan ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, kitobxonlikni targ‘ib qilishga qaratilgan samarali tashabbuslar va ilg‘or tajribalar tahlil qilinadi.