O‘ZBEKISTON RESPUBLIKASIDA EKOLOGIK XAVFSIZLIKNI TA’MINLASHDA HUQUQIY MEXANIZMLARNING TAKOMILLASHTIRILISHI - Aliyev Asilbek Baxromovich (ILMIY YANGILIKLAR VA INTELLEKTUAL TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Maqolada O‘zbekiston Respublikasida ekologik xavfsizlikni ta’minlash sohasidagi huquqiy mexanizmlarning rivojlanish bosqichlari, ularning amaldagi holati va xalqaro ekologik standartlarga moslashtirish zaruriyati yoritilgan. Ekologik muvozanatni saqlash, tabiiy resurslardan oqilona foydalanish, atrof-muhitni muhofaza qilish bo‘yicha qonuniy asoslar hamda ularning ijrosini ta’minlash mexanizmlari tahlil qilinadi. Shuningdek, ekologik qonunchilikni takomillashtirish va barqaror rivojlanish tamoyillarini huquqiy jihatdan mustahkamlash yo‘nalishlari ko‘rib chiqiladi.