RANGTASVIR ASOSLARI: 5–7-SINF O‘QUVCHILARIDA KOMPOZITSIYANI SHAKLLANTIRISH METODIKASI - Abdurahmonova Dildora Nizomjon qizi (ILMIY YANGILIKLAR VA INTELLEKTUAL TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola 5–7-sinf o‘quvchilarida rangtasvir asosida kompozitsiya ko‘nikmalarini shakllantirish metodikalarini tahlil qiladi. Maqolada maktab o‘quvchilari uchun tasviriy san’at darslarida rang va shakl uyg‘unligini o‘rgatish usullari, interfaol va amaliy yondashuvlar, shuningdek, ijodiy va estetik savodxonlikni rivojlantirish yo‘llari ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot shuni ko‘rsatadiki, metodik jihatdan to‘g‘ri tuzilgan mashg‘ulotlar o‘quvchilarning rangtasvir va kompozitsiya bo‘yicha bilim va ko‘nikmalarini samarali oshiradi.