ELEKTRON RESURSLAR FONDINI SHAKLLANTIRISH VA BOSHQARISH STRATEGIYALARI - Marjan Xudaybergenova Baltabaevna (ILMIY YANGILIKLAR VA INTELLEKTUAL TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada kutubxonalarda elektron resurslar fondini shakllantirish va boshqarish strategiyalari yoritiladi. Elektron resurslar, jumladan elektron kitoblar, onlayn ma’lumotlar bazalari, jurnallar va multimedia materiallari, zamonaviy kutubxona faoliyatining ajralmas qismi hisoblanadi. Maqolada elektron resurslarni tanlash, xarid qilish, litsenziyalash, kataloglash, integratsiyalash va foydalanuvchi ehtiyojlariga moslashtirish jarayonlari tahlil qilinadi. Shuningdek, resurslarni boshqarishning samarali strategiyalari, foydalanuvchi kirishi va foydalanish statistikasini kuzatish metodlari, shuningdek, kutubxona xizmatlarining samaradorligini oshirishga qaratilgan strategik yondashuvlar ko‘rib chiqiladi.