“SOLIQ SIYOSATI VA SOLIQ YENGILLIKLARINING IQTISODIY RIVOJLANISHGA TA’SIRI” - Asrayev Shavkat Baxtiyor o'g'li (ILMIY YANGILIKLAR VA INTELLEKTUAL TADQIQOTLAR, 2025)
Ushbu maqola soliq siyosati va soliq yengilliklarining iqtisodiy rivojlanishga ta’sirini tahlil qiladi. Ishda O‘zbekiston misolida soliq imtiyozlari va ularning iqtisodiy faoliyatga rag‘batlantiruvchi roli o‘rganilgan, byudjet tushumlari va moliya barqarorligiga bo‘lgan ta’siri baholangan. Tadqiqot natijalari soliq siyosatini samarali shakllantirish va iqtisodiy rivojlanishni rag‘batlantirish bo‘yicha amaliy tavsiyalarni ishlab chiqishga imkon beradi.