OʻZBEK BOLALAR ADABIYOTINING RIVOJLANISHI VA MUAMMOLARI - Abdullayeva , Komila (ILMIY YANGILIKLAR VA INTELLEKTUAL TADQIQOTLAR, 2025)
Maqolada Oʻzbek bolalar adabiyotining tarixiy rivojlanish bosqichlari (sovet davri, mustaqillik yillari) qisqacha yoritiladi. Zamonaviy oʻzbek bolalar adabiyotida yangi janrlar (fantastika, didaktik hikoyalar, sheʼriy toʻplamlar) va ularning pedagogik ahamiyati oʻrganiladi. Shuningdek, bolalar adabiyotiga qiziqishning pasayishi, nashriyotlar bilan bogʻliq muammolar, raqamli adabiyotga oʻtish jarayonidagi qiyinchiliklar kabi dolzarb masalalar haqida fikr yuritiladi.