O‘LMAS UMARBEKOVNING “ODAM BO‘LISH QIYIN” ASARINING TARBIYAVIY AHAMIYATI - Madrimova Shodiya Xushnud qizi (ILMIY YANGILIKLAR VA INTELLEKTUAL TADQIQOTLAR, 2025)
Mazkur maqolada O‘lmas Umarbekov “Odam bo‘lish qiyin” asarida tarbiya masalasi qanday yoritilgani haqida so‘z yuritiladi. Asarda ota-onaning farzand tarbiyasidagi o‘rni, ustozning inson kamolotiga ta’siri hamda jamiyatning ma’naviy muhit sifatida barkamol avlod shakllanishiga ko‘rsatadigan ta’siri tahlil qilinadi. Qahramonlar hayoti va ularning boshidan kechirgan sinovlari orqali yaxshi xulq, mehatsevarlik, halollik va insoniylik kabi fazilatlarning ahamiyati ochib beriladi. Maqola asarning tarbiyaviy mazmunini izohlash orqali yoshlarni to‘g‘ri yo‘lga yetaklovchi ma’naviy-axloqiy g‘oyalarni yoritishga qaratilgan