Qisman va to’liq adentiyada protez tanlash - Kurbanova, Aziza (ILMIY YANGILIKLAR VA INTELLEKTUAL TADQIQOTLAR, 2025)
Maqolada qisman va to‘liq adentiyada protez tanlash masalalari tibbiy-amaliy nuqtayi nazardan yoritilgan. Zamonaviy stomatologiyada bemorning klinik holati, og‘iz bo‘shlig‘ining anatomik xususiyatlari, estetik va funksional talablarni hisobga olgan holda protez konstruktsiyasini tanlash dolzarb masalalardan biri hisoblanadi. Qisman adentiyada ko‘proq byugel protezlar, shuningdek, qattiq va yumshoq plastmassadan tayyorlangan olinadigan protezlar qo‘llanilsa, to‘liq adentiyada funksional qulaylik va mustahkamlikni ta’minlaydigan to‘liq olinadigan plastmassa protezlar hamda implantatsiyaga asoslangan protez tizimlari keng qo‘llaniladi. Tadqiqotda protez tanlash mezonlari, klinik ko‘rsatmalar, bemorning individual ehtiyojlari va yangi texnologik yechimlarning afzalliklari ko‘rib chiqiladi.