XALQ OGʻZAKI IJODI VA YOZMA ADABIYOT OʻRTASIDAGI TA’SIR - Sa'dullayeva Zerda Maxmudjon qizi (ILMIY YANGILIKLAR VA INTELLEKTUAL TADQIQOTLAR, 2025)
: Ushbu tadqiqotda xalq ogʻzaki ijodi (ertaklar, dostonlar, matallar, qoʻshiqlar) va yozma adabiyot oʻrtasidagi dinamik aloqalar, taʼsirlashuv jarayonlari hamda badiiy merosning uzluksizligi oʻrganiladi. Xalq ogʻzaki ijodining yozma adabiyot shakllanishiga boʻlgan taʼsiri, shuningdek, professional adiblar asarlarida folklor elementlarining qayta ishlanishi masalalari tahlil qilinadi. Folklor va yozma adabiyotning genezisi: Ogʻzaki anʼanalarning yozma adabiyotga moslashuvi masalan, "Alpomish" dostonining yozma varianti.