YASHIL IQTISODIYOTGA O’TISHDA XORIJIY MAMLAKATLAR TAJRIBALARI - Otamurotova Dilnoza Dilmurod qizi (ILMIY YANGILIKLAR VA INTELLEKTUAL TADQIQOTLAR, 2025)
Ushbu maqola yashil iqtisodiyotga o'tish jarayonida turli mamlakatlar va mintaqalarning tajribalarini o'rganadi. Yashil siyosatlar, texnologiyalar va boshqaruv amaliyotlarining samaradorligi, shuningdek, duch kelingan qiyinchiliklar va ularni yengib o'tish yo'llari tahlil qilinadi. Maqolada, shuningdek, davlat-xususiy sheriklik, moliyaviy mexanizmlar va barqaror rivojlanish maqsadlariga erishishda yashil iqtisodiyotning o'rni kabi muhim jihatlar ham ko'rib chiqiladi. Tadqiqot natijalari siyosatchilar, tadqiqotchilar va yashil iqtisodiyotga o'tishdan manfaatdor bo'lganlar uchun foydali bo'lishi mumkin.