Milliy o‘yinlar orqali tasviriy san’atda bolalarda estetik did va ijodiy tafakkurini rivojlantirish - Xidoyeva Mahliyo Bozor qizi (ILMIY YANGILIKLAR VA INTELLEKTUAL TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada tasviriy san’at darslarida milliy o‘yinlar orqali bolalarda estetik did va ijodiy tafakkurini shakllantirishning pedagogik ahamiyati tahlil qilingan. Milliy o‘yinlar motivlari o‘quvchilarning hissiy holatini faollashtiradi, ularni san’at asarlarini yaratishda mustaqil fikrlashga va ijodiy izlanishga undaydi. Maqolada o‘yin asosidagi yondashuvlarning metodik jihatlari, ularning kompozitsiya, rang va obraz ifodasini rivojlantirishdagi roli yoritilgan.